Hlavní obsah

Po více než týdnu vytáhli ze zasypaného čínského dolu živé horníky

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Che-šan

Záchranáři úspěšně vytáhli po více než týdnu ze zasypaného dolu v čínském městě Che-šan dva živé horníky. Ti byli pod zemí uvězněni od 2. července, kdy došlo vlivem silného přívalového deště ke kolapsu. Na šachtě bylo v době neštěstí 71 mužů, 17 se jich stále pohřešuje, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po více než týdnu vytáhli ze zasypaného čínského dolu živé horníkyVideo: Reuters

 
Článek

Neuvěřitelných 188 hodin přežili zavaleni v dole na jihu Číny v hloubce 200 metrů dva horníci. Záchranáři zaslechli jejich hlasy při odklízení sutin a nánosů bahna. Lékaři se za nimi spustili do dolu, aby jim poskytli přímo na místě první pomoc. Oba byli okamžitě převezeni k ošetření do nemocnice.

Záchranáři dosud objevili tři těla, 49 horníkům se podařilo utéct. Po zbylých se stále pátrá. Záchranné akce musely být ale nejméně jedenkrát přerušeny kvůli vysoké koncentraci toxického plynu.

Čínské doly patří k nejhůře zabezpečeným na světě a četnost smrtelných havárií je v nich velmi vysoká. V loňském roce zemřelo v Číně při důlních neštěstích 2433 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám