Hlavní obsah

Páteční havárii letadla v Kongu nepřežilo 74 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kinshasa

Nejméně 74 lidí přišlo o život při páteční havárii dopravního letadla typu Boeing-727 v Kongu, na jehož palubě bylo 118 osob. Nejnovější bilanci zveřejnila v sobotu s odvoláním na místní oficiální zdroje agentura AFP.

Článek

Přes 40 zraněných je stále hospitalizováno. Předchozí zprávy o větším počtu mrtvých provozovatel zříceného stroje odmítl.

V sobotu záchranáři našli dalších 28 těl; v márnici se tak nyní nachází celkem 74 těl, uvedlo vedení konžského Červeného kříže. Letecká společnost Hewa Bora upřesnila, že na palubě bylo 112 cestujících, dvě letušky, jeden mechanik a tři piloti. Z posádky zranění přežily jen letušky.

V různých zdravotnických zařízeních města Kisangani je stále hospitalizováno více než 40 zraněných, řekl lékař a představitel místní zdravotní správy Jean-Marc Mambimbi. Stav zraněných neupřesnil.

Nejasné informace o počtu mrtvých

Společnost Hewa Bora odmítla páteční tvrzení místních úřadů, že při neštěstí zahynulo 127 lidí a dalších 51 neštěstí přežilo. "Je to směšné. Kapacita letadla je 114 míst, navíc už jen posádka," uvedlo v sobotu vedení společnosti.

Boeing-727 společnosti Hewa Bora se pokoušel za špatného počasí přistát na mezinárodním letišti v městě Kisangani v severovýchodní části země a zřítil se do lesa za přistávací dráhou. Stalo se to za silného deště kolem 15:00 místního času (15:00 SELČ).

Soukromá konžská společnost Hewa Bora byla v dubnu 2008 zapsána na černý seznam leteckých společností, které mají z bezpečnostních důvodů zákaz letů na území EU, tedy i do Česka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám