Hlavní obsah

Záplavy v Číně už postihly pět miliónů lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Povodně a lijáky ve středních, jižních a východních oblastech Číny vyhnaly z domovů, anebo jinak postihly už více než pět miliónů lidí, oznámila vláda. Na 170 lidí přišlo o život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně zuří záplavyVideo: Reuters

 
Článek

Záplavy zasáhly oblasti donedávna sužované největším suchem za desítky let. Voda zalila rozsáhlá území hlavně v provinciích Chu-pej a Če-ťiang, pod hladinou se ocitlo přes 432 000 hektarů zemědělské půdy.

Živel zbořil přes 7000 domů, asi tisíc firem a obchodníků muselo přerušit činnost a celkem velká voda postihla 5,7 miliónu lidí. Místy jsou záplavy nejhorší od roku 1955.

Kombinace sucha a povodní zcela zničila úrodu. Jen v provincii Če-ťiang odhadují škody na pět miliard juänů (přes 13 miliard korun). Produkce zeleniny, ovoce a obilí poklesla o 20 procent. Ceny potravin vzrostly o 40 procent a předpokládá se, že nárůst ještě zhorší už tak zvýšenou inflaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Půl miliónu Číňanů uteklo před záplavami

Přes půl miliónu lidí bylo nuceno opustit své domovy kvůli lijákům a povodním ve střední a jižní části Číny, uvedla BBC. Vláda uvádí, že jde o nejhorší povodně...

Výběr článků

Načítám