Hlavní obsah

Kaddáfí dával zaměstnancům každý rok zlaté hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí dával svým zaměstnancům každý rok zlaté hodinky italské výroby. V rozhovoru pro list Komsomolskaja Pravda to řekla jedna z ukrajinských sester, které pečovaly o jeho zdraví. Zároveň popřela, že by její kolegyně byla Kaddáfího milenkou.

Článek

„Každý rok prvního září, v den, kdy se Kaddáfí ujal moci, jsme dostávali italské zlaté hodinky s jeho podobiznou. Lidé, kteří pro něj pracovali šest nebo osm let, mají celou sbírku,“ řekla Oksana Balinskaja, jedna ze čtyř ukrajinských zdravotních sester, které se o plukovníka staraly.

Balinskaja potvrdila, že "papá", jak Kaddáfího nazývá, byl štědrý. Například při cestě do New Yorku zařídil sestrám příplatky, aby mohly vyrazit na nákupy oděvů.

Balinskaja odmítla tvrzení, že jedna z jejích krajanek, Halyna Kolotnycká, byla Kaddáfího milenkou. Hlavní sestrou podle jejích slov byla Srbka jménem Draga. Kolotnycká nicméně pro vůdce pracovala déle než ostatní a hovořila arabsky.

Balinskaja dodala, že 68letý Kaddáfí se těší dobrému zdraví a jeho krevní tlak by mu mohl kdekdo závidět.

Ukrajinské sestry byly mezi téměř 190 lidmi, které letadlo evakuovalo z Libye do Kyjeva v únoru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám