Hlavní obsah

Exploze ve skladu výbušnin na Srí Lance má 25 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colombo
Aktualizováno

Celkem 25 obětí na životech a 52 zraněných si vyžádal výbuch ve skladu výbušnin na východě Srí Lanky. Podle sdělení srílanských vojenských zdrojů šlo o nešťastnou náhodu.

Článek

Podle agentury AP explodovaly poblíž policejní stanice ve městě Karadijanaru tři kontejnery s výbušninami, které sloužily pro práce na silnici. Britská stanice BBC s odvoláním na srílanský novinářský zdroj na svých stránkách uvedla, že do jednoho z nákladních automobilů, do kterého se výbušniny nakládaly, narazil policejní džíp. Kamion explodoval a poté i oba další, které byly v jeho těsné blízkosti.

"Byla to náhodná exploze," citovala agentura AP vládního mluvčího Lakšmána Hulugallu, který vyloučil možnost, že by šlo o sabotáž. Podle vojenského mluvčího Ubáji Medavaly zatím není jasné, co výbuch způsobilo.

Původně bylo uváděno jen dvacet obětí exploze, pak šedesát, než se počet opět snížil. Mezi mrtvými je 16 policistů a sedm civilistů tedy náhodní kolemjdoucí a zemědělci, přítomní ve vedlejším úřadu. Zahynuli i dva čínští občané. Podle agentury AFP se jedná o podnikatele, podle AP o stavební dělníky. Stavební práce vede právě čínská firma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám