Hlavní obsah

Nevěřte všemu, co říkám, vzkázal australský politik

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Vůdce australské opozice a šéf středopravé liberální strany Tony Abbott vyvolal poprask v politických kruzích a zaskočil voliče překvapivou otevřeností. V úterý v rozhovoru pro stanici ABC přiznal, že by lidé neměli věřit všemu, co říká.

Foto: Daniel Munoz , Reuters

Tony Abbott

Článek

Abbott v době, kdy se v Austrálii mluví o volbách, nejprve slíbil, že nebude zavádět žádné nové daně. Po čtyřech týdnech v televizi uvedl, že by zavedl novou daň.

Po upozornění, že jeho výroky jsou v rozporu řekl: „Občas během rozvášněné debaty zajdete trošku dál, než byste zašli, kdybyste byli úplně v klidu, rozvážní, připraveni, s písemnými poznámkami. Prohlášení, která by měla být považována za svatou pravdu, jsou ta, která byla pečlivě připravena předem“.

Abbott, který původně studoval na kněze, je známý svými slovními eskapádami. Loni například přirovnal dohodu o klimatu v Kodani k Mnichovské dohodě anebo nevybíravými výroky urazil vicepremiérku Julii Gillardovou.

Abbottovi dosud průzkumy dávají srovnatelné šance s premiérem Kevinem Ruddem, jemuž podpora klesá. Rudd musí vyhlásit volby do dubna 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám