Hlavní obsah

Při letecké show v Indii spadlo letadlo na dům

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hajdarabád
Aktualizováno

Dvoumístný cvičný letoun HAL Kiran II havaroval ve středu při letecké show akrobatické skupiny indického námořnictva v indickém Hajdarabádu. Přehlídka s Kiranem provázela právě zahájený aerosalon India Aviation 2010. Letadlo spadlo na dům. Pád si vyžádal oběti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při letecké show v Indii spadlo letadlo na důmVideo: Reuters

 
Článek

HAL Kiran II akrobatické skupiny indického námořnictva Sagar Pawan narazil do retranslační věže mobilního operátora na domě. Poté na třípatrovou budovu spadl, dům začal hořet a stoupal z něj hustý dým, protože vzplálo palivo letadla. Obytná budova se částečně zřítila.

„Pilot je mrtvý. Nejméně jedna budova je poškozena. Uvidíme, kolik lidí v ní bylo. Čtyři osoby utrpěly zranění,“ uvedl hajdarabádský policejní komisař A. K. Chán.

Foto: Krishnendu Halder , Reuters

Budova, do které narazil indický cvičný letoun

Počet obětí zatím není upřesněn. Podle zdrojů se pohybuje mezi jednou až čtyřmi. Údajně zahynuli dva piloti, i když je otázkou, proč by při akrobatickém vystoupení byli v Kiranu dva lidé. Zahynout také měl nejméně jeden civilista.

Kiran II je dvoumístný proudový cvičný letoun indické výroby určený pro základní výcvik. Poprvé vzlétl v roce 1976 a vyráběl se v letech 1986 až 1989. Ozbrojené síly jich odebraly od firmy Hindustan Aeronautical Limited šest desítek kusů.

Stroje používají dvě nejznámější indické akrobatické skupiny Suriya Kiran a čtyřčlenná Sagar Pawan, založená v roce 2003 u příležitosti oslav padesátého výročí vzniku indického námořnictva.

Aerosalon trvá do neděle.

Reklama

Výběr článků

Načítám