Hlavní obsah

Tajfun Mirinae si vyžádal ve Vietnamu minimálně 87 obětí

Novinky, ČTK, aš, Focus,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Na 87 stoupl ve středu počet obětí tropické bouře Mirinae, která v centrální oblasti Vietnamu způsobila rozsáhlé záplavy a vynutila si evakuaci desítek tisíc obyvatel. Nová čísla byla zveřejněna po nálezu 26 těl v odlehlých oblastech provincie Phu Yen. Osmnáct lidí je nezvěstných.

Článek

Živel, který o víkendu zabil na Filipínách 27 osob, způsobil ve Vietnamu zranění 52 lidem, zničil nebo poškodil 14 000 a zdevastoval zhruba 5000 hektarů rýžových a dalších polí. Záchranářům se podařilo evakuovat z postižených oblastí téměř 15 000 obyvatel, z nichž některé zachraňovali ze střech, kam se museli uchýlit před stoupající vodou. Tisíce jich ale na záchranu ještě čekají.

Nejhůře je záplavovými lijáky zasažena provincie Phu Yen, kde přišlo o život 65 lidí. Třináct lidí se prohřešuje. Dalších 22 mrtvých ohlásila province Binh Dinh.

Mnoho vesnic je odříznuto od světa stoupajícími vodami a záchranné týmy pracují nepřetržitě ve snaze poskytnout lidem v nouzi pomoc. Vojáci v desítkách člunů dopravují potřebným základní potraviny, pitnou vodu a oblečení.

Voda sice již začala ustupovat, mnohé oblasti ale stále zůstávají zaplavené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám