Hlavní obsah

Moře u Kanady vyplavilo už osmou lidskou nohu v botě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vancouver

V pořadí už osmé lidské chodidlo za posledních 26 měsíců, navíc stále ještě obuté do sportovní boty, vyplavil tento týden oceán na pláž u kanadského Vancouveru. Policie na místě stejně jako v předchozích případech nenalezla žádné jiné lidské ostatky.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská policie. Ilustrační foto

Článek

Vancouverská policie se potýká se záhadou, která trvá déle než dva roky. Oceán na tamní pláž čas od času vyplaví část lidského těla - překvapivě jde vždycky o pravé či levé lidské chodidlo obuté ve sportovní botě. Vyšetřovatelé však s identifikací jejich majitelů byli úspěšní zatím jen jednou. V jednom případě se zjistilo, že část nohy patří pohřešovanému muži, jehož tělo se však nikdy nenašlo.

Postup policistů je pokaždé stejný. Botu vyfotografují a pak už jen čekají, jestli ji někdo nepozná. Testy DNA jsou rovněž prováděny, ty však nepřinášejí žádné výsledky.

Vyšetřovatelé předpokládají, že přes morbidnost nálezů nemuselo dojít k žádným zločinům. S přihlédnutím k závěrům odborníků se domnívají, že nohy se oddělily od těl přirozeně dlouhodobým působením vody. Pokud je organická hmota ve slané vodě dostatečně dlouho, její části se oddělí a pak mohou plout oceánem tisíce kilometrů daleko hnány mořskými proudy, aniž by je někdo nalezl. Chodidla se pak vyplavují proto, že jsou na nich lehké sportovní boty, a proto se nepotopí.

Oběti nehody?

Po nálezu několika prvních chodidel se loni objevily spekulace, že by se jejich majitelé mohli stát oběťmi nějaké nehody. Jedna žena tehdy prohlásila, že ztratila svého manžela při leteckém neštěstí v roce 2005 a že poznala jednu z nalezených bot. Vyšetřovatelé však překvapivě selhali, žena si stěžovala, že nebyly ani provedeny testy DNA, takže dodnes neví, jestli chodidlo v tenisce skutečně patřilo jejímu manželovi.

Rovněž se přemýšlí o vyřizování účtů mezi gangy, při nichž se ztrácejí lidé, žádná z těchto teorií však nebyla zatím potvrzena a tajemství nalezených chodidel tak stále zůstává otevřeno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám