Hlavní obsah

Indové páchali sebevraždu po tragické nehodě oblíbeného politika

Novinky, DPA,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hajdarabád

Několik desítek Indů ze státu Andrapradéš spáchalo sebevraždu poté, co ve středu při havárii vrtulníku zahynul oblíbený premiér tohoto státu J. S. Rádžasekára Reddy. Obětí je celkem 67, většina spáchala sebevraždu, ale někteří zemřeli na infarkt, píše list Times Of India.

Článek

Syn premiéra J. S. Džaganmohan Reddy vyzval příznivce premiéra, aby se nezabíjeli. „Vyzývám vás všechny k trpělivosti a statečnosti v hodině tragédie. On by chtěl vidět úsměv na vašich tvářích a když děláte takovéto věci, zraňuje ho to. Nepáchejte sebevraždy.“

Infarkt dostali především lidé, kteří sledovali ve čtvrtek zprávy, v nichž bylo uvedeno, že premiér zahynul při havárii vrtulníku. Letěl ve špatném počasí nad oblastí ovládanou maoisty.

Mnohé z obětí využívaly systémy penzí, které premiér zavedl. Zabíjeli se však i mladí příznivci. Jeden, který se otrávil pesticidy, v dopisu na rozloučenou napsal: „J. S. Rádžasekara věnoval svůj život lidu, já věnuji svůj jemu."

O sebevraždu se pokusil i invalidní pár, který bral penzi zavedenou premiérem. Skočil z mostu do řeky Godavarí, ale z té jej zachránili rybáři. V okrese Západní Godavarí umřelo šest lidí na šok a čtyři se zabili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám