Hlavní obsah

Pátrači znovu ohlásili nález černých skříněk v Indickém oceánu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzské námořnictvo znovu ohlásilo nalezení černých skříněk ze zříceného airbusu jemenských aerolinií u Komorských ostrovů. Podle agentury AP se nacházejí ve velké hloubce a vyzvedne je miniponorka s automatickou paží.

Článek

Nález oznámil ve čtvrtek kapitán Marc Reina z ostrova Réunion. Skříňky mají být vyzvednuty v srpnu. Nacházejí se příliš hluboko a potápěči k nim nemohou.

Záznamy z pilotní kabiny letadla a s informacemi o letu by měly pomoct vysvětlit příčiny havárie v silném větru. Pátrači už dvakrát zachycení signálů ze skříněk ohlásili, následně však nález dementovali.

Airbus A310 zmizel z radarů koncem června, když byl asi 25 kilometrů od hlavního města Komorských ostrovů Moroni. Na palubě bylo 153 lidí. Jedinou přeživší byla 14letá dívka z Marseille Bahia Bakari, která cestovala z Paříže přes Jemen do Moroni se svou matkou. Tu se již nalézt nepodařilo.

Několik těl bylo vyplaveno u Tanzanie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám