Hlavní obsah

Dětskou hvězdu Milionáře z chatrče chtěl otec prodat k adopci

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rubina Aliová, devítiletá hvězda oscarového snímku Milionář z chatrče, žije s celou rodinou v jedné místnosti uprostřed bombajského slumu. Naděje rodiny, že dívčina sláva přinese bohatství, se nepotvrdily. Britská média mezitím přišla se skandálním tvrzením – Rubinin otec Rafík Asgar Ali Kuréší podle nich dívku nabízel za 200 tisíc liber (6 mil. Kč) k nelegální adopci.

Článek

„Jde nám o Rubininu budoucnost,“ řekl údajně Kuréší reportérovi britského deníku News of the World. Ten se vydával za kupce z Blízkého východu. “Z toho filmu nic nemáme. Vůbec se o nás nestarají. Na začátku nám nějaké peníze dali, ale pak už jsme od nich nic neviděli. Dohromady nám dali asi 150 tisíc rupií (asi 60 tisíc Kč),“ naříkal.

Filmový hit Milionář z chatrče vydělal po světě v přepočtu přes pět miliard korun. Rubina, která hraje dětskou představitelku hlavní hrdinky, žije i po šesti měsících od premiéry ve slumu. Otec zklamaně tvrdí, že jim tvůrci filmu nekoupili slíbený dům.

Jeden z režisérů to ale vidí jinak. Jejich záměrem podle něj nebylo dát dětem najednou velkou částku, ale podporovat je dlouhodobě. Dušuje se, že své dětské herce do budoucna zajistili. Našli jim místa v soukromých školách a pokud budou studovat, dostanou v den osmnáctin „významnou sumu”. „Mysleli jsme si, že rodiče budou motivováni dlouhodobou podporou pro jejich děti. Spletli jsme se,“ říká zklamaně režisér Christian Colson.

Kuréšího rodina prý původně žádala 50 tisíc liber, později částku ještě zvedla. „Teď už to není obyčejné dítě. Je to oscarové dítě,“ zdůraznil Rubinin strýc Mohjuddin. Údajný zamýšlený prodej dcery nyní popírají. „Nějaká cizinka nám volala a nabízela peníze. Odmítli jsme ji,“ říká Rubinina nevlastní matka Munni.

Reklama

Výběr článků

Načítám