Hlavní obsah

Při útoku na ministry na Srí Lance zemřelo 14 lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLOMBO
Aktualizováno

Při sebevražedném útoku na jihu Srí Lanky zemřelo v úterý nejméně 14 lidí a 35 dalších bylo zraněno. Cílem útoku byla skupina ministrů a dalších vládních úředníků směřujících na slavnostní recepci. Nejméně jeden ministr byl zraněn.

Foto: Stringer, Reuters

Boje armády s povstalci si za 25 let vyžádaly 70 000 obětí. Vojsko v posledních týdnech rebely zatlačilo.

Článek

Sebevrah zaútočil u mešity v regionu Matara asi 160 kilometrů na jih od hlavního města Kolombo. Ministerstvo obrany záhy z útoku obvinilo povstalecké tamilské tygry.

Podle ministra ropného průmyslu H. M. Fauziho směřovalo procesí s vládními představiteli k mešitě, když na ně sebevrah zaútočil. Podle něj bylo v průvodu šest ministrů a jeden byl zraněn, a to ministr pro komunikace a informatiku. Ten je v nemocnici v kritickém stavu. Agentura AP původně informovala o třech zraněných ministrech.

Organizace Tygři osvobození tamilského Ílamu (LTTE) bojuje za osamostatnění tamilské menšiny na severu a východě země už čtvrt století. V uplynulých týdnech zahájila srílanská armáda proti povstalcům mohutnou ofenzívu a vytlačila je do úzké oblasti na severu ostrova.

Boje separatistů s armádou si za 25 let vyžádaly 70 000 mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám