Hlavní obsah

Indii hrozí další útok, posiluje bezpečnost na letištích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indie ve čtvrtek zpřísnila bezpečnostní opatření na velkých letištích v zemi. Úřady tak reagovaly na varování tajných služeb, že Indii hrozí letecký teroristický útok, uvedla agentura AP.

Článek

"Zpřísníme kontroly zavazadel, kontroly lidí přicházejících na letiště i kontroly automobilů, které na letiště přijíždějí," popsal opatření mluvčí ministerstva civilního letectví. Úřady podle něj zavedou i nová opatření přímo na palubách letadel a rozmístí více bezpečnostních pracovníků v okolí letišť.

Podle indických médií k zavedení nových opatření přispěl výhružný e-mail od skupiny Dekánští mudžáhidové. Ta se přihlásila k teroristickému útoku v Bombaji z minulého týdne, při němž skupina deseti útočníků zabila 171 lidí, včetně cizinců, a zranila 294 dalších.

Indičtí vyšetřovatelé nicméně tvrdí, že za atentátem ve skutečnosti stála islámská teroristická organizace Laškare tajjaba, která má základny v Pákistánu.

Zpřísněná bezpečnostní opatření panují i přímo v Bombaji. Policisté v neprůstřelných vestách hlídají na nádražích a kontrolují každého, kdo vstupuje do vládních budov. Bezpečnost se snaží zvýšit i hotely, které urychleně zavádějí systém průmyslových kamer a najímají si detektivy, kteří v civilním oblečení hlídkují na chodbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám