Hlavní obsah

Na pobřeží Jemenu objeveno na šedesát mrtvých uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANÁ

Šest desítek těl uprchlíků, kteří podle všeho pocházeli ze Somálska a Etiopie, objevili o víkendu humanitární pracovníci na pobřeží v Jemenu. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na humanitární organizaci Lékaři bez hranic (MSF).

Foto: Khaled Abdullah , Reuters

U jemenských břehů každoročně přistanou tisíce afrických uprchlíků

Článek

"Podle těch z uprchlíků, kteří cestu přežili, cestovala skupina z přístavu Bosasso v Somálsku,“ oznámila organizace v oficiálním prohlášení. Uprchlíci se podle MSF plavili dva dny přes Adenský záliv na člunech pašeráků v hrozných podmínkách.

Jeden z přeživších uvedl, že pašeráci uviděli na břehu světla. V obavě z pobřežní policie pak cestující donutili vyskákat do vody. Někteří z uprchlíků ale neuměli plavat a utonuli. Mezi těmi, kdo se zachránili, je i žena v osmém měsíci těhotenství, kterou zranil lodní šroub.

Ke břehům Jemenu každoročně míří tisíce Afričanů, jen od začátku letošního roku Adenský záliv pokusilo přeplout na 32 tisíc lidí. Somálci a Etiopané ve snaze utéci z konflikty zmítaných zemí riskují život na moři. Cestu v tvrdých podmínkách jich velké procento nepřežije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám