Hlavní obsah

Guatemalská skládka zasypala dvě desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GUATEMALA

Dvě desítky lidí zasypala skládka na okraji guatemalského hlavního města, kam chodí pravidelně ti, kdo si přebíráním odpadků vydělávají na živobytí. Mezi zasypanými je i šest dětí.

Článek

Neštěstí se stalo v pátek a záchranáři vytáhli z ohromné haldy starých pneumatik, rozbitého skla, hnijících potravin i lidských ostatků jen čtyři mrtvá těla. Pak jejich práci přerušil déšť, který hrozil dalšími sesuvy, řekl záchranář José Victor Chávez.

Desítky lidí chodí denně na skládku, aby hledali šperky na tělech mrtvých, které sem vyhazují správci z nedalekého hřbitova, když si jejich příbuzní nemohou dovolit jejich hroby platit a udržovat. Řada dalších chudých obyvatel Guatemaly se živí vybíráním kovu a dalších recyklovatelných surovin. Na skládku chodí i v období dešťů navzdory zvýšenému riziku sesuvů.

Na stejné skládce zahynuli při podobném neštěstí minulý měsíc čtyři lidé. "Kvůli dešti a sesuvům se úřady snaží lidem zabránit, aby sem chodili, ale oni se potřebují nějak živit, a tak chodí dál," řekl policejní mluvčí Gerson Contreras.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám