Hlavní obsah

Australské rodiče obvinili z vraždy dvojčat

Novinky, ČTK, aš, Sydney Morning Herald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRISBANE

Manželský pár z předměstí Brisbane byl ve středu obviněn z mučení a vraždy osmnáctiměsíčních dvojčat, jejichž těla našla v pondělí jejich jedenáctiletá sestra.

Článek

Třicetiletá matka a osmadvacetiletý otec, jejichž jména nebyla zveřejněna, byli nejprve obviněni ze zanedbání péče. Matka na policii po nálezu mrtvolek vypověděla, že děti zahynuly hlady. Prokurátor však během zasedání soudu změnil obvinění na vraždu a mučení.

Podle patologa byly děti mrtvé přinejmenším týden a nebyly o mnoho těžší než novorozenci. Jedno vážilo čtyři kilogramy a druhé 3,6 kg. "Myslím, že jsem je dost nekrmila," vysvětlila matka strážcům zákona smrt dvojčat. Děti zřejmě skutečně zemřely hlady, pitva však zatím nebyla provedena.

Matka dvojčat byla několikrát sledována kvůli sebevražedným tendencím. Právník obviněného otce, který byl manažerem silničního obchvatu města, před soudem prohlásil, že jeho klient nenese za smrt dětí odpovědnost, protože je od Vánoc neviděl. Už šest měsíců v domě nepobývá.

Mrtvá dvojčata našla sestra, které se pokoušela zjistit příčinu pachu linoucího se z ložnice, kde byla dvojčata od narození. Odbor péče o děti neměl o dvojčatech v domku na předměstí ani tušení.

Zbývající děti ve věku tří, čtyř, pěti a jedenácti let byly svěřeny do péče jejich babičky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám