Hlavní obsah

ON-LINE: Nejen o cyklónu v Barmě s šéfkou Barmského centra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počet obětí víkendového řádění cyklónu Nargis v Barmě stále stoupá. Podle posledních zpráv si cyklón v Barmě vyžádal už více než 22 500 mrtvých. Zvládne barmská junta přírodní katastrofu? Může přijetí zahraniční pomoci nalomit vládu perzekucí? A mohou pomocí přispět i Češi? Nejen na tyto otázky odpovídala při středečním on-line chatu spoluzakladatelka Barmského centra v Praze Sabe Amthor Soe.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sabe Amthor Soe na on-line chatu

Článek

Nargis se zapsal do historie jako nejkatastrofálnější asijský cyklón za posledních více než 15 let. Podle některých zdrojů jde v Asii o druhou největší katastrofu po vlně Tsunami, která zabíjela koncem roku 2004.

Zprávy o následcích po řádění cyklónu Nargis přicházely z jednoho z nejuzavřenějších režimů světa pouze útržkovitě.

Sabe Amthor Soe na on-line chatufoto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Vzhledem k rozsahu katastrofy barmská junta požádala o zahraniční pomoc. První pomoc dorazila v úterý ze sousedního Thajska.

Reklama

Související témata:

Související články

Cyklón Nargis zabil v Barmě 10 000 lidí

Počet obětí cyklónu Nargis, který se zemí přehnal o víkendu, vztostl na 10 000. Oznámila to v pondělí agentura Reuters s odkazem na diplomatické zdroje. Další...

Výběr článků

Načítám