Hlavní obsah

Mezi dvacítkou obětí letecké nehody je jihosúdánský ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHARTÚM
Aktualizováno

Ministr obrany jižního Súdánu Dominic Dim Deng zahynul v pátek při letecké nehodě. Při neštěstí zahynulo 21 lidí, cestující i posádka. Letadlo přepravovalo vracející se účastníky konference Súdánského lidového osvobozeneckého hnutí (SPLM) Wau do jihosúdánské Džuby.

Článek

Další obětí je i poradce prezidenta Justin Yak. Totožnost ostatních obětí zatím nebyla zveřejněna. Nehodu a smrt ministra potvrdila jak centrální vláda, tak regionální jihosúdánská vláda.

Jihosúdánský tajemník premiéra Riek Mašár, pouze uvedl, že stroj se zřítil 375 kilometrů od Džuby. Vyloučil, že by šlo o atentát. Jihosúdánský prezident Salva Kiir uvedl, že stroj měl potíže s motory. Ministr pro rozvoj venkova Philip Jambi dodal, že stroj dostal povolení nouzově přistát. Při nouzovém přistání letadlo vybuchlo.  

Jižní Súdán má vlastní vládu od roku 2005. Vyplynulo to z mírových dohod uzavřených po desítkách let bojů. V témže roce také zahynul při pádu vrtulníku jihosúdánský prezident John Garang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám