Hlavní obsah

V kambodžském letadle zemřely děti podnikatele z Brna

Právo, Jiří Roškot, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PHNOMPENH

Českými oběťmi pondělního leteckého neštěstí v Kambodži jsou děti brněnského podnikatele Ivana Veselého, jednoho z řídících manažerů stavební společnosti PSG International. Právu to ve středu potvrdil zdroj, který má blízko k vedení firmy. V letadle zahynuly dvě dívky ve věku 19 a 20 let a 21letý mladík.

Článek

Jan Svoboda, mluvčí zlínské firmy PSG International, a. s., jejímž ředitelem a místopředsedou představenstva Ivan Veselý je, však na dotaz Práva kategoricky odmítl dát stanovisko. "Nebudeme k tomu poskytovat žádné vyjádření," sdělil. Nechtěl ani sdělit, kde se nyní ředitel nachází. Podle nepotvrzených zpráv je Veselý už v Kambodži.

"Ostatky tří Čechů už byly převezeny do metropole Phnompenhu a velvyslanec Ivan Hotěk je v kontaktu s rodinami," sdělila Právu mluvčí ministerstva zahraničí (MZV) Zuzana Opletalová s tím, že datum repatriace má být vyjasněno během čtvrtka.

Stačilo prý sto metrů

Příčiny neštěstí patrně nesouvisejí s technickým stavem stroje. Opletalová s odvoláním na telefonát s velvyslancem Ivanem Hotěkem uvedla, že posádka měla asi pět minut před přistáním požádat o povolení k sestupu, což jí však bylo odepřeno kvůli špatné viditelnosti.

Od té doby se piloti už věži neozvali. Podle všeho tedy sestoupili s letadlem o své vůli a v horách zavadili o stromy. "Stačilo prý asi pouhých sto metrů a stroj by jejich koruny těsně minul," řekla Opletalová.

:. Trasa tragického letu. Kliknutím na mapu ji zvětšíte do původní velikosti.

Reklama

Související články

V Kambodži spadlo letadlo, na palubě i Češi

V Kambodži se v pondělí zřítilo letadlo s 22 osobami na palubě. Mezi cestujícími jsou údajně i tři Češi. O neštěstí informovaly místní úřední zdroje. Pátrací...

Výběr článků

Načítám