Hlavní obsah

Energetik odpojil ženě životně důležitý přístroj kvůli nezaplacenému účtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Po odpojení dodávky elektrické energie zemřela v úterý ve městě Aucklandu na Novém Zélandu čtyřiačtyřicetiletá žena, která byla životně závislá na elektrickém dýchacím přístroji. Důvodem byl opožděně zaplacený účet za elektřinu.

Článek

Dvacetiletý syn bývalé učitelky Folole Muliagaové vyzval pracovníka energetické společnosti, který přišel elektřinu odpojit, aby se sám přesvědčil, že jeho matka potřebuje fungující kyslíkový přístroj. Neprojevil ani zrnko pochopení pro nemocnou, řekl Letitaia.

Ačkoliv byl muž seznámen se situací, odpověděl, že pouze dělá svou práci. "Pak proud odpojil," řekl mluvčí rodiny Brenden Sheehan.

Muliagaová, matka čtyř dětí ve věku od pěti do 20 let, začala mít potíže s dýcháním, pak ztratila vědomí. Záchranáři už ji oživit nedokázali a za necelé tři hodiny po odpojení elektřiny byla žena prohlášena za mrtvou.

"Prostě jsme netušili, že přerušení elektřiny pro domácnost uvede zranitelného zákazníka v nebezpečí," uvedla ve svém prohlášení společnost Mercury Energy. Dodávky obnovila ve středu poté, co celou noc zůstala truchlící rodina bez proudu.

Kromě toho podle Sheehana byl účet sice se zpožděním, ale zřejmě skutečně zaplacen už minulý měsíc.

Celý případ teď vyšetřuje policie i sama firma. Není ale vyloučeno, že by mohlo padnout obvinění ze zabití.

Reklama

Výběr článků

Načítám