Hlavní obsah

Americký voják byl odsouzen na 40 let za znásilnění Filipínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Desátník americké námořní pěchoty Daniel Smith byl v pondělí ve filipínském hlavním městě Manila odsouzen na 40 let za znásilnění. Třiadvacetiletou Filipínku znásilnil loni v listopadu v dodávce na bývalé základně amerického námořnictva Subic Bay. Další tři obvinění vojáci a filipínský řidič byli osvobozeni.

Článek

Případ vyvolal na Filipínách velké pobouření. Soudní jednání mnohokrát narušili demonstranti. Desítky jich před budovou soudu postávaly i v pondělí. Protestující nesli transparenty se slogany "vězení pro Yankeeho".

Délku trestu zdůvodnil soudce Benjamin Pozon tím, že je nutné "chránit ženy před bezuzdnou bestialitou lidí, kteří nejsou schopni kontrolovat své sexuální sklony".

Odmítl obhajobu Smithe, že žena se stykem souhlasila. Podle něj byla žena tak opilá, že ztratila vědomí, a tudíž nemohla se stykem souhlasit.

Muž byl držen do vynesení rozsudku na americkém velvyslanectví, protože ho Američané odmítli do té doby vydat do rukou filipínských úřadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám