Hlavní obsah

Zpěváka Alexandrovců zachránil prošlý pas. Nepustili ho do letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Člen ruského Alexandrova armádního pěveckého sboru, zpěvák Roman Valutov byl na seznamu obětí nedělní letecké katastrofy u Soči, během dne ale vyšlo najevo, že do letounu Tu-154, jenž se zřítil do Černého moře, vůbec nenastoupil. Devětadvacetiletému zpěvákovi zachránil život prošlý cestovní pas, kvůli kterému ho do letadla nepustili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchranné operace v SočiVideo: Reuters

 
Článek

„Procházel jsem přes pasovou kontrolu a ta slečna mi říká: ‚Děláte si legraci? Váš pas už je od července prošlý!’ Vůbec jsem si to neuvědomil,“ řekl novinářům Valutov. „Řekla mi, abych počkal, tak jsem tam stál v obavách, jestli mi dovolí letět. Za pár minut mi řekli: ‚Neletíte nikam’,“ dodal.

Poté, co ho vrátili od pasové kontroly, odcestoval Valutov domů, načež ho známí začali bombardovat telefonáty, zda je naživu. „Našel jsem sám sebe na seznamu mrtvých. Plakal jsem, přiznám se. Mé přátele a příbuzné to šokovalo,“ řekl Valutov.

Foto: Dmitry Petrochenko, ČTK/AP

Letoun Tu-154 s registračním číslem RA-85572 na letišti u Moskvy na snímku z loňského ledna. Stroj se v neděli zřítil u Soči do Černého moře s 92 lidmi na palubě, většina z nich byli členové proslulého ruského armádního sboru Alexandrovci.

Mistr Kalinka: Měl jsem jet také

Podobné štěstí jako on měl jeden z hlavních pěveckých sólistů souboru Vadim Ananějev známý jako Mistr Kalinka. Dostal ten den volno, protože jeho žena porodila jejich třetí dítě. [celá zpráva]

„Jsem v takovém rozpoložení, jako by mě někdo udeřil do hlavy. Jsem hlavně v šoku. Pořád tomu nevěřím,“ řekl Ananějev. „Vždyť je to nesmysl. Lidé říkají, že jsem se znovu narodil, že jsem měl štěstí. Možná. Nevím,“ dodal Mistr Kalinka s tím, že v plánu byl jen jeden velký koncert a několik menších vystoupení.

„Kdyby těch koncertů bylo víc, nenechal bych se uvolnit. Takže teď tu před vámi stojím, ale měl jsem jet,“ prohlásil.

Ruský letoun Tu-154 se v neděli zřítil do Černého moře s 92 lidmi na palubě. Alexandrovce přepravoval na vystoupení pro ruské vojáky nasazené v syrské občanské válce. Z moře zatím záchranáři vylovili deset mrtvých, nikoho živého nenašli.

Ruský prezident Vladimir Putin kondoloval pozůstalým a na pondělí 26. prosince vyhlásil státní smutek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám