Hlavní obsah

Zloděje honily na Slovensku desítky policejních aut

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovensko zažilo v noci ze čtvrtka na pátek scény jak z akčního filmu. Policejní automobily honily na dálnici přes třicet kilometrů zloděje, kterým nakonec v Bratislavě zablokovaly cestu a zloději havarovali. Jak Novinky informovala policejní mluvčí Alena Toševová, dvojici zlodějů - muže a ženu - pronásledovali policisté po Evropě už několik dní. Páru dali přezdívku Bonnie a Clyde.

Článek

Pátého srpna si 27letý Michal a 18letá Lívia stopli automobil na západě Slovenska. Po několika metrech muž vytáhl na řidičku pistoli a přinutil ji otočit vůz opačným směrem. V lese ženu přivázali ke stromu a vůz ukradli. Policie po nich vyhlásila pátrání, které však bylo neúspěšné. Slovenská policie předpokládala, že zloději odjeli do zahraničí, proto požádala o vydání mezinárodního zatykače.

Po několika dnech podařená dvojice měla na svědomí krádeže také v Brně či Itálii. To už po ní šel také Interpol. Nakonec se dvojice tento čtvrtek nečekaně vrátila na Slovensko. Dál jezdila v ukradeném voze, který odcizila slovenské řidičce.

Zátarasy prorazili

Auto policisté zaregistrovali ve čtvrtek na dálnici vedoucí od české hranice směrem k Bratislavě. Na dálnici se strhla honička, do které se postupně zapojilo několik desítek policejních vozů. Zloději se řítili místy 200 kilometrovou rychlostí, ohrožovali ostatní řidiče a blokovali policejní automobily, které se je snažily předjet.

Policie postavila zátarasy při vjezdu do Bratislavy, ale zloději je prorazili. Honička pokračovala přes nový dálniční tunel Sitina i v ulicích Bratislavy. Policisté nakonec pronásledovaný vůz vytlačili ze silnice u vjezdu do Mlýnské doliny, zloději narazili do sloupu veřejného osvětlení.

Vůz byl zcela zničený, muž a dívka však utrpěli jen lehká zranění. Po ošetření v nemocnici byli oba zatčeni.

Minimálně řidiči hrozí kromě obvinění z krádeže také útok na veřejného činitele. Mladá žena je matkou dvouměsíčního dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám