Hlavní obsah

Život v Moskvě se na 11 dní zastaví

Moskva

V Moskvě začne 28. října kvůli neustále se zhoršující epidemiologické situaci 11denní lockdown. Uzávěra postihne restaurace, bary, služby a všechny obchody, které neprodávají zboží denní potřeby. Ruská metropole k opatření sáhla v situaci, kdy jsou počty nově nakažených nejvyšší od začátku pandemie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě začne lockdownVideo: Reuters

 
Článek

„Situace v Moskvě se vyvíjí podle nejhoršího scénáře,“ vysvětluje na svém blogu mimořádné opatření starosta ruské metropole Sergej Sobjanin.

V zemi se 146 miliony obyvatel se za uplynulých 24 hodin infikovalo 37 141 lidí a 1064 nemocných covidem zemřelo. Celkem už nákaze v Rusku podlehlo 227 389 lidí, což je nejvíc v Evropě, poznamenala agentura AP.

Šíření koronaviru v Evropě zrychluje, Rusko registrovalo rekordní počet úmrtí

Koronavirus

Moskva je nejpostiženějším městem v Rusku. Ve čtvrtek ve dvanáctimilionové metropoli zaznamenali téměř čtyři tisíce nově nakažených. Pomoci má chystaný lockdown. Kromě zavřených obchodů a restaurací budou zakázány také společenské akce. Muzea a galerie zůstanou otevřena, avšak jen pro lidi, kteří prokážou bezinfekčnost QR kódem.

Pracovní klid v týdnu od 30. října do 7. listopadu, na který v Rusku připadají čtyři svátky, byl z rozhodnutí prezidenta Vladimira Putina prodloužen na celý týden. Učit se nebude ani ve školách. V Moskvě bude povinné volno trvat stejně jako lockdown jedenáct dní. Uzavřeny zůstanou vedle škol a školek také kina i divadla nebo sportoviště.

Ruský primář: Koronavirus dál klame i odborníky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám