Hlavní obsah

Ženu znásilnilo jedno z dvojčat, testy DNA nedokážou určit které

– Reading
Novinky, jky

Britská policie řeší nepříjemný problém - vyšetřovatelé nejsou schopni podle testů DNA určit, které z dvojčat v listopadu 2011 znásilnilo ženu. Podle testů je totiž zcela jisté, že se činu dopustil jeden z bratrů, DNA testy však u těchto jednovaječných dvojčat nedokážou určit, který.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté nejsou schopni podle DNA určit, který z jednovaječných bratrů znásilňoval.

Článek

Policie v souvislosti se znásilněním a testy DNA zatkla oba bratry, pokud však nedostane výjimku, obvinit ze znásilnění bude moci pouze jednoho. Deník Telegraph uvedl, že na místě znásilnění bylo nalezeno buď DNA Aftaba Asghara, Mohammeda Asghara (oba 22), nebo obou.

Detaily případu jsou zatím tajné, vyšetřovatel už požádal o více času, aby mohl určit, zda budou pro znásilnění nakonec souzeni oba. Odmítají totiž vypovídat.

Dvojčata z města Reading byla mezitím propuštěna na podmínečnou kauci. Soudce zatím dvojici nakázal pobývat na stejné adrese, hlásit se třikrát týdně na místní policejní stanici, nekontaktovat žalující stranu a nejezdit do vesnice, kde se mělo znásilnění odehrát. Soud byl odročen na 2. prosince.

Identická dvojčata mají stejnou DNA, avšak liší se otisky prstů.

Související téma

Podobný případ řešila už francouzská policie v Marseille, když vyšetřovala dva 24leté bratry. Taktéž kvůli znásilnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám