Hlavní obsah

Žena držela dietu, upila se vodou k smrti

Novinky, SkyNews
LONDÝN

Čtyřicetiletá Britka Jacqueline Hensonová se rozhodla držet speciální dietu. Pila pouze vodu. Věřila, že čím více vody bude pít, tím více zhubne. V polovině listopadu vypila během chvíle u televize dvě velké láhve vody a chvíli poté zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle lékařů byl příčinou úmrtí otok mozku způsobený obrovským množstvím tekutin v těle. Během dvou hodin vypila čtyři litry vody.

Podle svého manžela si žena po vypití vody stěžovala na to, že ji bolí žaludek a odešla do koupelny. Tam zkolabovala. Lékaři se ji snažili zachránit, ale druhý den v nemocnici zemřela.

Hensonová držela dietu podle programu LighterLife, který jí stanovil pít vodu. Podle vyjádření představitelů organizace, která tuto dietu propaguje, byla smrt Hensonové nešťastná náhoda. Žena prý dostala přesný rozpis toho, kolik vody má vypít. Množství, které Hensonová u televize vypila, je sice určeno na jeden den, ale nemá se pít najednou.

Žena vážila asi 140 kilogramů. Podle organizace je vodní dieta vhodná hlavně pro lidi, kteří mají nadváhu deset až 30 kilogramů. Kromě pití vody je běžná strava nahrazena polévkami a koktejly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám