Hlavní obsah

Žena chtěla hodit z balkónu slovenského parlamentu na poslance židli

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nevídaný incident se odehrál ve čtvrtek ve slovenském parlamentu. Žena sledovala z balkónu pro veřejnost a média jednání parlamentu, na kterém se opozice pokoušela vyslovit nedůvěru vládě. Chytila do rukou židli a chtěla ji hodit přes zábradlí na poslance. V poslední chvíli jí v tom zabránila ochranka.

Žena chtěla hodit židli z balkónu na poslanceVideo: TV Markíza

 
Článek

„Hoď ji, už to nebudeme trpět, ani tolerovat,“ povzbuzovala ji další žena. Členové ochranky ale útočnici zadrželi a vyvedli z budovy parlamentu. Pokud by židle z výše přibližně čtyři až pět metrů spadla na hlavu některého poslance, mohla by mu způsobit vážná zranění.

Diváci ale ženě tleskali. „Styďte se, vrazi. Příště sem přijdou občané, ale už se zbraněmi v rukou. Toto si dovolujete k občanům,“ křičel po zásahu ochranky starší pán.

Poslanci jednali na mimořádné schůzi o návrhu opozice na odvolání vlády premiéra Roberta Fica. Poslanci strany Směr-sociální demokracie svého předsedu ve funkci nakonec podrželi.

Jednání se účastnilo jen málo poslanců, což divákům též vadilo. Paní ve středním věku křičela: „Je vás tu pět a půl.“ Vytýkala jim, že se baví a nesledují diskusi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám