Hlavní obsah

Zemřela dědička pivovarnického gigantu Guinness, bylo jí 19 let

Honor Ulothová, dědička pivovarnického gigantu Guinness, je mrtvá. Zemřela v pouhých 19 letech, píše server týdeníku Focus. Vnučka Benjamina Guinnesse zemřela při nehodě u bazénu rodinného sídla v Chichesteru v jihoanglickém hrabství West Sussex.

Foto: Facebook

Honor Ulothová

Článek

Mladá dívka utrpěla poranění mozku, napsal časopis People s odvoláním na oficiální zprávu z vyšetřování nehody, která se stala letos 31. července. Honor Ulothová šla v osudný večer do vířivky, kolem 23.00 z ní pak zamířila k bazénu, aby si zaplavala.

„Zdá se, že zakopla nebo uklouzla, když chtěla skočit do bazénu. Vážně si poranila hlavu a ztratila vědomí,“ uvádí se ve zprávě. Cizí zavinění nebylo prokázáno.

Bez známek života ji našel její bratr Rufus. Dívku vytáhl z bazénu ven, zavolal záchranku a snažil se ji oživit. Ulothová byla převezena do nemocnice, ale veškerá pomoc přišla pozdě. O šest dní později, 6. srpna, byla prohlášena za mrtvou.

Její orgány pomohly 14 lidem

Rodina Honor Ulothové rozhodla, že dívčiny orgány budou darovány pro transplantace. „Vždy dávala jasně najevo, že pokud by se jí něco stalo, chce, aby její orgány byly darovány. Vypadá to, že pomohla zachránit čtyři životy a vážně zlepšit životy dalších deseti lidí,“ uvedla rodina ve svém prohlášení.

Arthur Guinness začal vařit pivo v roce 1759 v pivovaru St. James's Gate v Dublinu. Dnes je firma šestým největším pivovarem na světě a zaměstnává 12 500 lidí, svoje produkty vyrábí v 50 státech světa a prodává je ve 150. Každý den se vypije 10 milionů sklenic tohoto piva.

Reklama

Výběr článků

Načítám