Hlavní obsah

Za vraždu českých turistů uložil soud v Albánii doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tirana
Aktualizováno

Doživotní trest uložil v pondělí soud v Albánii 20letému Sokolu Mjacajovi, který letos v červenci v národním parku zavraždil dvojici českých turistů Thethi. Jak uvedla ČTK, rozsudek je nepravomocný a mladík se proti němu může do deseti dní odvolat.

Foto: Reuters

Albánská policie zadržela podezřelého z vraždy českých turistů.

Článek

Dříve už trestaný Mjacaj se k činu u soudu přiznal. Uvedl ale, že vraždit nechtěl a dvojici Čechů, kteří mu zastavili se svým autem, chtěl jen okrást. Pozůstalé požádal o odpuštění a pak se u soudu rozplakal. [celá zpráva]

Mladík v národním parku stopoval. Chtěl si zastavit nějaké turisty, které by okradl, protože neměl peníze. Byl ozbrojen kalašnikovem. Po dvou hodinách mu zastavila partnerská dvojice z České republiky. Mjacaj jim nejprve sebral telefony, aby nemohli zavolat pomoc. Když se ale později řidič údajně pokusil zmocnit se zbraně, Mjacaj ho zastřelil. Jeho partnerka prý zemřela poté, co se auto vymklo kontrole a havarovalo. Albánská média ale hned po činu informovala, že podle pitevní zprávy byly obě oběti střeleny do hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zajišťuje místo, kde našli zavražděné české turistyVideo: Reuters

Mjacaj z místa činu utekl. Policie ho dopadla o den později v nedaleké vsi.

Albánec byl podle místních sdělovacích prostředků už dříve trestán za vraždu při loupeži. Před dvěma lety však odvolací soud rozhodl o zkrácení desetiletého trestu na šest roků. Na svobodu mladíka, který je podle médií závislý na drogách, propustili teprve měsíc před vraždou Čechů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám