Hlavní obsah

Za třes Merkelové může stres, parkinsona nemá, zní z německé vlády

Berlín

Kancléřka Angela Merkelová by měla absolvovat důkladné vyšetření a také si pořádně odpočinout, radí lékaři podle serveru Focus šéfce německé vlády. Deník Stuttgarter Zeitung v pátek s odvoláním na informace z vládních kruhů napsal, že Merkelová netrpí žádnou vážnou chorobou ani Parkinsonovou nemocí. Silný třes, který političku postihl dvakrát během necelých dvou týdnů, je údajně záležitostí stresu a vyčerpání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Angelu Merkelovou opět postihl na veřejnosti neovladatelný třesVideo: Reuters

 
Článek

Silný třes, který Merkelovou postihl ve čtvrtek během jmenování nové ministryně spravedlnosti Christine Lambrechtové, je údajně záležitostí psychiky. „Důvody k obavám nejsou. Vzpomínka na událost z minulého týdne vedla k této situaci, jde o proces psychologického zpracování,“ píše deník Stuttgarter Zeitung s odvoláním na zdroj z vládních kruhů.

Političku podobný třes postihl před dvěma lety během návštěvy Mexika. Poté se měla nechat vyšetřit. „Lékaři nic nenašli, ani žádný náznak parkinsona,“ napsal deník. Parkinsonovu chorobu vyloučili i lékaři oslovení serverem Focus. Třes kancléřky je příliš silný, a jak rychle se objevil, tak rychle skončil. Třes pacientů trpících Parkinsonovou chorobou je mnohem jemnější a vytrvalý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Merkelovou při setkání se Zelenským v Berlíně postihl třesVideo: Reuters

Politička by ale měla podle mínění lékařů podstoupit komplexní prohlídku, aby se příčina náhlého třesu odhalila, píše Focus. Kancléřka oslaví 17. července 65. narozeniny. Čtrnáct let zastává jednu z nejvyšší ústavních funkcí, roky je vystavena vysokému pracovnímu nasazení, navíc letos na jaře ji postihla osobní ztráta, když jí zemřela matka. Lékaři proto Merkelové doporučují odpočinek.

Když Merkelovou postihl třes během návštěvy nového ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, indispozici kancléřky tehdy její mluvčí vysvětlil vedrem a dehydratací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám