Hlavní obsah

Z Ukrajiny údajně prchly některé politické špičky i s rodinami

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinu podle neověřených zpráv zřejmě opustilo několik nejvyšších představitelů s rodinami. Vzít si s sebou měli i peníze. Uvedla to reportérka nezávislé stanice Hromadska TV, která sledovala start tří letadel z letiště Žuljany v Kyjevě, kde byl mimořádně přerušen provoz. O odletech ukrajinských hodnostářů a zbohatlíků blízkých režimu prezidenta Janukovyče se zmínila i ruská agentura Interfax a další média.

Foto: Profimedia.cz

Odbavení na kyjevském letišti

Článek

„Tři letadla odstartovala v posledních pěti minutách. Je velmi pravděpodobné, že odvážejí peníze. Kufry byly vyloženy za dozoru stráží z pancéřovaných dodávek obvykle používaných pro přepravu hotovosti,“ uvedla novinářka Hanna Babinecová v televizi.

S odvoláním na správu letiště sdělila, že plánované lety byly odřeknuty nebo odloženy.

Z letiště podle ní „odlétají ženy s dětmi a psíčky", na místě jsou „desítky mercedesů a lexusů”, a očití svědci na letišti viděli i mikrobusy na přepravu peněz se strážci vyzbrojenými automatickými zbraněmi. O jejím zpravodajství informovala BBC.

Přes šedesát mimořádných letů

Agentura ITAR-TASS s odvoláním na dispečink kyjevského letiště Žuljany informovala o „64 zvláštních letech pro velmi významné osoby”.

„Zdroj agentury informuje o čilém ruchu obchodního letectva u Kyjeva. Podle jeho údajů se k večeru zaregistrovalo k odletu z kyjevského letiště už na 60 letů," uvedl Interfax, podle kterého kyjevská televize informovala o odletu několika vysoce postavených úředníků i s rodinami.

Podle serveru newsru.ua, který se odvolává na nejmenované očité svědky, zvláštním letem odletěl prý i předseda ukrajinského parlamentu Volodymyr Rybak, a to ve společnosti vnučky a jejího manžela, jakož i velkého počtu zavazadel, dovezených dodávkou pro přepravu peněz.

Reklama

Související témata:

Související články

V Kyjevě palba ostrými: desítky mrtvých

Násilí na Ukrajině si od úterý vyžádalo možná až 128 obětí, uvedl pro CNN šéf zdravotnické služby opozice Oleh Musij. Vnitro potvrdilo použití ostré munice...

Výběr článků

Načítám