Hlavní obsah

Výbuch v domě ve Vídni byl zřejmě pokusem o sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Sobotní výbuch, který vážně poškodil jeden z domů na proslulé vídeňské nákupní třídě Mariahilfer Strasse, byl zřejmě důsledkem pokusu o sebevraždu. S plynovým vedením údajně manipuloval devatenáctiletý mladík, který krátce po vyproštění ze sutin domu podlehl zraněním, uvedla v neděli mluvčí rakouské policie Adina Mircioaneová. V jeho ruce se našel zapalovač.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Výbuch utrhl část střechy a zcela zničil dva byty.

Článek

Podle zprávy rakouské televize ORF, měl mladík o záměru zabít se informovat své přátele na Facebooku.  Psal, že „přišel jeho poslední den” a oni brzo uvidí, jak to myslel. Mladík měl mít osobní problémy, napsal server Krone.at

Exploze zdemolovala krov a horní dvě patra budovy. Kromě mrtvého mladíka si vyžádala 13 zraněných. Osm hodin po výbuchu se záchranářům podařilo vyprostit ze sutin živou osmačtyřicetiletou ženu, která přežila v dutině pod troskami a vyvázla jen s lehkými zraněními.

Neštěstí se stalo na takzvané vnější části ulice Mariahilfer Strasse. Vnitřní část, kde mají obchody světoznámé značky, je dlouhá 1,8 kilometru, vnější 1,9 kilometru. Zmíněné označení nicméně není oficiální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám