Hlavní obsah

Výbuch granátu rozmetal převaděče v Maďarsku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská policie zasahovala v pondělí proti převaděči, který se ve svém automobilu pokusil propašovat pět ilegálních migrantů do Rakouska. Když byl převaděč obklíčen policií, explodoval granát, který měl muž u sebe, a výbuch jeho tělo doslova rozmetal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vůz s převaděčem a pěticí ilegálních migrantů zastavila maďarská policie u obce Vitnyéd na západě země, nedaleko hranic s Rakouskem. „Převaděč vyskočil z vozu a dal se na útěk. V jedné ruce držel zbraň a v druhé granát,” uvedl web police.hu.

Maďaři našli ve slovenské dodávce 26 migrantů ze Sýrie

Evropa

Policisté ho proto pronásledovali a z bezpečné vzdálenosti jej vyzvali, aby se vzdal. „Policisté použili varovné výstřely. Převaděči vzápětí vybuchl granát, který měl u sebe,” dodala maďarská policie. Podle maďarských médií výbuch granátu tělo doslova rozmetal, nebyla možná ani jeho identifikace.

Dvojici ilegálních migrantů se podařilo zadržet, po dalších třech policie pátrá. „Dvojici odvezli strážníci ke hraniční bariéře postavené v roce 2015 na srbsko-maďarské hranici a musí opustit území Maďarska,” dodal web police.hu.

Reklama

Výběr článků

Načítám