Hlavní obsah

Vrátím Francii Francouzům, slíbili Zemmour i Le Penová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravicová politička Marine Le Penová (53) a její krajně pravicový soupeř Éric Zemmour (63) se dva měsíce před francouzskými prezidentskými volbami pustili do souboje na dálku. Oba kandidáti na post hlavy státu předstoupili v sobotu před tisíce příznivců v severní Francii.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Éric Zemmour při setkání s příznivci v Lille.

Článek

V projevu před osmi tisíci stoupenců v Lille Zemmour brojil proti „velké výměně obyvatelstva“, tedy masivní islamizaci země, kterou podle něho financuje stát.

Jako příklad jmenoval podle televize ARD město Roubaix, které označil za „Afghánistán dvě hodiny cesty od Paříže“. Francie mizí pod vyděšenýma očima Francouzů, řekl.

Jako prezident by zrušil sociální dávky pro cizince, azyl by udělil jen několika desítkám lidí ročně, a tím by také posílil kupní sílu Francouzů.

Napravo od Macrona: Pécressová ví, jak na to

Zahraniční

Le Penová v projevu ke třem tisícům stoupenců v Remeši slíbila chránit Francouze před „imigrační záplavou“ a vrátit jim zemi. Nekontrolované přistěhovalectví podle ní změnilo části země v „nefrancouzské zóny“.

Prezident Emmanuel Macron (44) podle ní vede zemi finančně do záhuby, přispívá k rozdělení společnosti a je arogantní a depresivní. „Jeho chyby, marnivost a cynismus oslabují Francii,“ upozornila.

Reklama

Výběr článků

Načítám