Hlavní obsah

Vídeň: Budeme jednat o otevření hranic s Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakousko chce jednat o otevření hranic s Českem, Švýcarskem, Německem a Slovenskem. V rozhovoru pro Salzburger Nachrichten to uvedl ministr vnitra Karl Nehammer. Žádný konkrétní termín však podle něj zatím ve výhledu není.

Foto: Pool, Reuters

Rakouský kancléř Sebastian Kurz

Článek

„My a některé naše sousední země, jako jsou Německo, Česko, Slovensko a Švýcarsko, zažíváme co se týče počtu nakažených příznivý vývoj,” řekl ministr vnitra.

„Jsme připravení (o otevření hranic) mluvit, máme na tom zájem,” dodal.

Rakousko patří v boji s pandemií mezi úspěšné země. Počet aktivně nemocných od čtvrtka do pátečního dopoledne poklesl o dalších 121 na 1324. Dohromady bylo v zemi dosud evidováno přes 15 675 nakažených a 614 úmrtí lidí s covidem-19.

Economist: Zavírání hranic při epidemii nepomůže, může i škodit

Koronavirus

Vídeň přitom tento týden prodloužila zdravotní hraniční kontroly, včetně těch na hranicích s Českem, do konce května. Vstoupit do Rakouska ze všech jeho sousedních zemí je nyní možné pouze přes vyhrazené hraniční přechody a za přísných podmínek. Každý musí mít u sebe lékařské potvrzení o negativním testu na koronavirus SARS-CoV-2.

Rakouský kancléř Sebastian Kurz v pátek řekl novinářům, že hranice s Německem by se mohly otevřít ještě před začátkem léta. „Jsem optimista, že během následujících týdnů spolu s Německem najdeme řešení,” nechal se slyšet Sebastian Kurz.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakušané otevírají velká nákupní centra

Po měsíci a půl mohou mít v Rakousku otevřeno už všechny obchody, včetně nákupních center, a lidé se mohou volně pohybovat. Ve čtvrtek totiž skončila platnost...

Výběr článků

Načítám