Hlavní obsah

Venezuelka provezla do Španělska téměř dvě kila kokainu v prsou

Madrid

Španělská policie zadržela na letišti v Madridu ženu, která do Evropy z Kolumbie provezla téměř dva kilogramy kokainu ukryté ve vlastním těle. Třiačtyřicetiletá Venezuelka pašovala drogu v prsních implantátech, napsal v pátek deník El Mundo.

Foto: AFP PHOTO / SPANISH NATIONAL POLICE, Profimedia.cz

Prsní implantáty, v nichž Venezuelanka pašovala téměř dvě kila kokainu

Článek

Španělsko je pro drogové kurýry z Latinské Ameriky vstupní branou do Evropy a nejde o první podobný případ. Hmotnost kontrabandu v těle ženy je však nebývalá.

Agenti protidrogové policie na madridském letišti Barajas začali mít podezření, když se žena vystoupivší z letadla na lince z Bogoty chovala velmi neobvykle. Proto turistce zkontrolovali zavazadla, a ačkoli nepřišli na žádné porušení pravidel, nervozita ženy je přiměla přistoupit k tělesné prohlídce.

Policistka zkoumající pasažérčino tělo si všimla určitých nepravidelností ve tvaru jejích ňader. V tu chvíli se již velmi nervózní žena přiznala, že ve svých umělých prsou ukrývá přes 1,7 kilogramu bílého prášku.

Policisté ji kvůli potenciálnímu ohrožení jejího života okamžitě nařídili převézt do madridské nemocnice, kde jí lékaři kokain vyoperovali. Jihoameričanka pak byla zadržena, hrozí jí několikaleté vězení.

Za letošní rok už půl tuny kokainu

Jen během prvních sedmi měsíců letošního roku zadrželi agenti na madridském letišti 189 lidí, kteří dohromady převáželi 493 kilogramů kokainu. Drogoví kurýři, které si najímají narkomafie k převozu zvláště kokainu z Kolumbie či Peru do Španělska a jiných evropských zemí, používají různorodé úkryty.

Španělská policie již přistihla lidi s kokainem ukrytým v knihách, uvnitř lahví s nápoji, v hračkách, pod parukou či dokonce v nožní protéze.

Předloni v Barceloně padla do rukou policistů žena z Panamy, která v umělých prsou převážela 1,4 kilogramu kokainu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám