Hlavní obsah

Ve Vídni přepadli kostel a zranili pět mnichů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dva lupiči přepadli ve čtvrtek kostel Maria Immaculata v 21. vídeňském obvodu Floridsdorf. Během loupeže zranili pět mnichů ve věku 56 až 68 let, napsal server Der Standard. Stav nejstaršího z nich je vážný, lupiči mu způsobili těžké zranění hlavy.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Přepadení kostela ve vídeňském obvodu Floridsdorf vyvolalo rozsáhlé policejní manévry.

Článek

Z dosavadních informací vyplývá, že muži přišli do kostela kolem 13:30. V tu chvíli se tam nekonala žádná bohoslužba. Jeden z pachatelů, který měří asi 180 cm a má cizí přízvuk, potkal v tu chvíli 68letého mnicha. Muže napadl železnou tyčí a zranil ho.

Hluk a neobvyklé zvuky zburcovaly další mnichy. Ti se snažili zraněnému pomoci, ale marně. Sami byli napadeni a svázáni.

Zda měli útočníci zbraně, policie nepotvrdila. Terorismus se také nepotvrdil. Podle výpovědi jednoho ze zraněných pachatelé požadovali peníze a cenné předměty. Zda něco ukradli, policie nesdělila.

Zraněné a svázané mnichy našli kolem 16:15, zhruba tři hodiny po přepadení. Útočníkům se podařilo uprchnout a policie po nich intenzívně pátrá. Motiv přepadení je ale nejasný.

Reklama

Výběr článků

Načítám