Hlavní obsah

Ve Vídni našli po třech letech mrtvolu v odpojeném mrazáku

Podivný případ vyšetřuje rakouská policie. V jednom ze sklepů patřících k bytu ve Vídni-Floridsdorfu byla nalezena v odpojeném mrazáku mrtvola ve značném stadiu rozkladu. V mrazáku měla být uschována tři roky. Policie zadržela 45letého muže bulharské národnosti, ale po dvou dnech byl propuštěn. Je podezřelý z hanobení ostatků mrtvého, napsala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostatky zemřelého patří 42letému muži rakouské národnosti. S Bulharem spolu nějaký čas žili v bytě ve Vídni-Floridsdorfu, když se muži začal zhoršovat zdravotní stav. Policistům Bulhar vypověděl, že když jeho přítel zemřel, zpanikařil. Vzal plastové pytle, mrtvolu do nich zabalil a ukryl ji v mrazáku ve sklepní kóji. To se odehrálo před třemi lety.

Bulhar měl být vyhoštěn z Rakouska. Byt byl odpojen od elektřiny a v tu chvíli se začal linout ze sklepa silný zápach. Dva sousedé to nahlásili policii a ta nalezla v odpojeném mrazáku ostatky mrtvého ve značném stadiu rozkladu.

„Kvůli silnému rozkladu není v současné době možné přesné sdělit příčinu úmrtí,“ řekl policejní mluvčí Paul Eidenberger. Forenzní experti uvedli, že zatím neexistují žádné náznaky násilné smrti. „Zatím žádný z dosavadních poznatků nenaznačuje, že by byl muž zavražděn,“ zdůraznil Eidenberger. Vyšetřovatelé ještě čekají na výsledky toxikologických vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám