Hlavní obsah

Ve Švýcarsku se opět dala do pohybu masa kamení a bahna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Dva dny po rozsáhlém skalním sesuvu na východě Švýcarska nastal v pátek odpoledne na stejném místě u obce Bondo další pohyb masy kamení a bahna. Informoval o tom švýcarský list Blick, jehož zprávu podle agentur potvrdila policie.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Vesnici Bondo zavalilo bahno.

Článek

Od středeční události se v oblasti pátrá po osmi lidech. Ti se v den neštěstí vydali ve dvou skupinách na túry. Do hledání se zapojily desítky záchranářů a policistů s cvičenými psy i vrtulníky vybavené termokamerami. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Švýcarsku pátrají po sesuvu půdy po osmi lidechVideo: Reuters

Veškeré úsilí je ale zatím bezvýsledné. Naděje, že by někdo z pohřešovaných - mezi nimiž jsou čtyři Němci, rakouský manželský pár a dva Švýcaři - mohl být nalezen živý, jsou už velmi malé.

Část obyvatel se po středeční evakuaci směla vrátit domů, ale kvůli dalšímu pohybu kamení a bahna museli všichni zase odejít.

První sesuv se odehrál ve středu brzy dopoledne okolo 09:30 ráno. Z 3369 metrů vysoké hory Piz Cengalo se dolů svalily odhadem až čtyři milióny kubických metrů kamení a bahna, jež podle médií na některých místech vytvořily až 30 metrů vysoké závaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám