Hlavní obsah

Po bleskových záplavách ve Švýcarsku hledají otce s dcerou, v autě je smetla voda

Bern

Proud bahna hnaný rozvodněnou říčkou ve švýcarském kantonu Wallis strhl v neděli automobil se 37letým Ženevanem a jeho šestiletou dcerou, uvedl web SRF. Podle pondělního sdělení záchranářů jsou naděje na jejich přežití takřka nulové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozvodněný potok ve Švýcarsku, který odnesl dvě autaVideo: Reuters

 
Článek

Při bouřce spadlo v neděli večer v okolí městečka Chamoson velké množství srážek. Ty rozvodnily říčku Losentze, která se vylila z břehů. Silný proud unášel bahno i kamení a kusy dřeva.

Policie v kantonu Wallis/Valais uvedla, že proud strhl také dvě auta. Jedno, které bylo prázdné, už záchranáři objevili. V druhém vozidle podle všeho byli otec a dcera. Policie v oblasti zasahuje spolu s hasiči, záchranáři a civilní obranou. Do akce bylo v pondělí nasazeno 70 lidí.

Obyvatelé byli silou běsnícího přírodního živlu šokováni, řekl starosta obce Claude Crittin. Podle něj se v jednu chvíli v bahně valily kusy skály velké jako auto.

Foto: Claude-eric Brown, Reuters

Korytem říčky Losentze se valilo bahno.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Bahno na vinici po povodni v Chamosonu, kde se rozvodnila říčka Losentze.

Místní obyvatel Guy Monnet řekl, že v oblasti žije 56 let, ale třicet let už neviděl tak velkou vodu. V okolí Chamosonu byly uzavřeny silnice a pozemní lanovka. Už v neděli bylo nahlášeno tisíc případů škod způsobených krupobitím.

Blesková povodeň se v Chamosonu udála takřka na den přesně i před rokem. Tenkrát se vylil z břehů jiný ze tří potoků protékajících tímto malým městem. Stejně jako nyní za sebou tehdy záplavy nechaly velké materiální škody.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Škody po povodni v Chamosonu

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Koryto říčky Losentze po povodni

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám