Hlavní obsah

Pomsta učitelům, či nešťastná láska? Rusové pátrají, proč student zabil 19 lidí

Simferopol

Ruští vyšetřovatelé zatím neoznámili, jaký mohl mít vrah z krymské školy, osmnáctiletý student Vladislav Rosljakov, motiv. Lidé, kteří ho znali, ale mluví o tom, že nejspíš jednal z osobních pohnutek. Že ho k masakru vyprovokoval vztek na učitele nebo nešťastná láska. Údajně byl i posedlý zbraněmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve škole na Krymu explodovala podomácku vyrobená náložVideo: Reuters

 
Článek

"Strašně nenáviděl školu kvůli špatným učitelům, sliboval, že se jim pomstí," řekl listu RBK nejmenovaný studentův známý.

Na Twitteru se objevily fotky, na kterých je Vladsilav Rosljakov.

Podle jiné verze Rosljakov přišel do střední odborné školy v Kerči na Krymu se zbraní v ruce, aby zabil spolužačku, která neopětovala jeho lásku. Útočník údajně nebyl ve styku s extremisty, trestán nikdy nebyl.

Ve středu kolem poledne ale ve školní jídelně rozpoutal masakr. Odpálil bombu s hřebíky a šrouby a na spolužáky navíc střílel. Nejméně 19 lidí zabil a na 70 dalších zranil. Pak obrátil zbraň proti sobě. [celá zpráva]

Ruská policie po pár hodinách našla v Rosljakovových osobních věcech další výbušné zařízení a zneškodnila ho. Trhavina byla nalezena v areálu školy, kde měl útočník své věci uloženy.

Foto: Handout, Reuters

Záchranáři pomáhají zraněným studentům na střední škole v Kerči

Policie původní verzi o terorismu nahradila verze o masové vraždě. Šéf ruských vyšetřovatelů Alexandr Bastrykin k tomu agentuře TASS řekl, že policisté se zajímají, zda mohl Rosljakov svůj čin spáchat na popud jiného člověka, případně zda v tragédii sehrála roli něčí nečinnost. Bližší podrobnosti neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám