Hlavní obsah

Ve Francii řádil vrah personalistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valence

Personalisty si vybíral jako oběti 45letý Francouz z Nancy. Ve čtvrtek zabil dvě ženy ve Valence a okolí na jihovýchodě země galského kohouta. Krátce poté byl zadržen. Během vyšetřování se zjistilo, že zavraždil další personalistku, ovšem v místě asi 500 kilometrů vzdáleném od posledního útoku. Čtvrtý personalista atak přežil, uvedla v pátek stanice BBC.

Foto: Novinky

Článek

Ve čtvrtek v 8:30 ozbrojený muž vešel ve Valence do kanceláře agentury zprostředkovávající práci. Kancelář právě otevřela. Zastřelil v ní 53letou ženu, která tam pracovala jako poradkyně. Prokurátor Alex Perrin uvedl, že neví, zda „znal nešťastnou oběť, nebo zamířil na první osobu, kterou uviděl”. Později vyšlo najevo, muž byl v této pracovaní agentuře registrován v roce 2013.

Když odešel, jeden z kolegů zastřelené zavolal policii a  nadiktoval jí značku červené hondy, s ní útočník odjel do nedalekého města Guilherand-Granges. Ještě než  policie zasáhla, zamířil do firmy odvážející odpad Faun, pro kterou pracoval dva roky, než přišel o místo. V té postřelil 51letou manažerku oddělení náboru zaměstnanců. Žena střelnému zranění podlehla.

Francouzka už tři roky přesvědčuje úřady, že ještě nezemřela

Koktejl

Střelec byla zadržen poté, co narazil svým autem do policejního vozu, který mu zablokoval cestu na mostě přes Rhônu.

Zadržený je nezaměstnaný inženýr z Nancy. Prokurátor z Valence Alex Perrin uvedl, že vraždy souvisejí s předchozími zaměstnáními a svou vražednou misi pečlivě naplánoval.

Pařížský taxikář oškubal turisty. Za 40minutovou jízdu jim naúčtoval 230 eur

Cestování

Později se ukázalo, že dvě oběti nebyly jediné, které má na svědomí. Už v úterý večer byla nalezena ve voze před firmou ve Wolfgantzenu 39letá žena. Napaden byl i 50letý muž ve svém domě ve Wattwilleru. Oba dříve pracovali na oddělení personalistiky, které mělo na starosti projekt restrukturalizace firmy, kde útočník pracoval. Test DNA v pátek prokázal, že všechny čtyři útoky jsou s ním spojené, ale zadržený se k tomu odmítl vyjádřit.

Policie také vyšetřuje, zda podezřelý nestál za mediální kampaní, která zveřejňovala jména personalistů a lidé je odsuzovali jako žoldáky a zabijáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám