Hlavní obsah

Ve Francii dopadli mladíka, který se přiznal k založení požárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Francii bylo zahájeno vyšetřování úmyslné zakládání několika požárů, které postihly jih země od května do června. Hlavním podezřelým je devatenáctiletý mladík, který se přiznal k založení asi deseti ohňů. Shořelo při nich 100 hektarů porostu a byla zničena desítka aut. Bude-li muž usvědčen, hrozí mu podle francouzských soudních zdrojů až 15 let vězení.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Sanitka poblíž lesního požáru u Seillons-Source-d'Argent

Článek

Podle serveru LaProvence je vyšetřovaný podezřelý ze založení 16 požárů v období mezi 25. květnem a 24. červnem. Přiznal se jen k části z nich. Ráno byl předveden před prokurátora v Aix-en-Provence.

Požáry, které se mu připisují, pustošily oblasti v okolí Istres a Fos-sur-mer, jež se nacházejí západně od Marseille. Do pátrání po pyromanovi byly nasazeny čtyři desítky vyšetřovatelů. Server France Bleu Provence napsal, že dopadeného muže zjevně oheň fascinuje. Stačil mu jen jeden zapalovač a dělalo mu potěšení sledovat, jak záchranáři a hasiči s ohněm bojují.

Jih Francie byl letos postižen silnými lesními požáry, při nichž vyhořelo na 7000 hektarů lesa a dalšího porostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám