Hlavní obsah

V Tyrolsku zakázali sjíždění z dálnice

V rakouské spolkové zemi Tyrolsko začíná pro řidiče platit od soboty 1. srpna zákaz sjíždění z dálnic a využívání regionálních komunikací, aby se vyhnuli dopravním zácpám či placení mýta, píše server týdeníku Focus. Řidiči nebudou smět sjet z dálnice bez závažného důvodu až do 13. září. Zákazy budou platiti vždy od sobotních 07.00 do nedělních 19.00

Foto: Profimedia.cz

Brennerská dálnice

Článek

Zákaz využívat alternativní cesty po okresních silnicích zakazovalo Tyrolsko už během minulých víkendů v okrese Reutte. Této oblasti se říká „Brána do Tyrolska“, je hojně navštěvovaná pro svá alpská střediska a zříceniny nedalekých hradů. Zákaz byl reakcí na extrémní nárůst prázdninového provozu, uvedla spolková země.

Především němečtí turisté nebudou moci využívat alternativní trasy a sjezdy v oblastech Reutte-Nord a Vils na hranici s Bavorskem.

Recept na kolony: odtažení do půl hodiny

Domácí

„Kolony jsou hrozbou pro bezpečnost provozu v postižených regionech a oblastech podél rušných hlavních cest,“ uvedl tyrolský hejtman Günther Platter. Situace kolem Kufsteinu a Innsbrucku se podle jeho slov průběžně analyzuje. Platter uvedl, že v případě potřeby se mohou vyhlásit regionální zákazy na alternativních trasách pro tranzitní dopravu.

„Minulé léto a zima ukázaly, že zákazy řízení na silnicích nižších tříd jsou tím správným způsobem, jak udržet bezpečnost na dotčených silnicích a zabránit dopravnímu kolapsu ve vesnicích,“ uvedla Ingrid Felipeová, zástupkyně tyrolského hejtmana.

Jih Německa čeká extrémně silná bouře, krupobití dorazí i do Česka

Evropa

Tyrolsko stejné opatření zavedlo vloni na konci června kvůli řidičům, kteří vyhledávali objížďky po menších silnicích. Zákaz sjezdů z dálnic platil v létě v oblasti Innsbrucku a také v obcích Patsch a Gries u brennerské dálnice. Policisté během zákazu vrátili zpět na dálnici přibližně 20 tisíc řidičů automobilů a kamionů, napsal server týdeníku Focus.

Stejný zákaz byl znovu zaveden od 21. prosince do 12. dubna o víkendech, vánočních svátcích, během Nového roku, Tří králů, Velikonočního pondělí a také o státních svátcích.

Úřady tímto způsobem chtějí docílit toho, aby zůstaly vesnice a městečka na alternativních trasách průjezdné a provoz nebyl přetížený.

Reklama

Výběr článků

Načítám