Hlavní obsah

V Rusku se zřítil Antonov, zemřelo všech devět lidí na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Rusku se zřítilo letadlo Antonov An-12, na jehož palubě zahynulo všech devět lidí. Uvedla to agentura Interfax.

Foto: Profimedia.cz

Antonov An-12

Článek

Interfax nejprve informoval, že šlo jen o posádku, později agentura upřesnila, že tři lidé byli pravděpodobně cestující, protože posádka byla jen šestičlenná. Ruský letoun havaroval během letu z Novosibirsku do Irkutsku.

Agentura RIA Novosti s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace uvedla, že letoun spadl na dva vojenské sklady, když se pokoušel přistát. Stroj patřil jedné letecké továrně v Novosibirsku.

Po havárii na zemi vypukl požár, nikdo ale nebyl zraněn. Zdroje agentury Reuters tvrdí, že příčinou nehody mohly být technické potíže nebo chyba pilota.

BEZ KOMENTÁŘE: Letouny Antonov An-12 na ilustračních záběrech

Rusko a bývalé země Sovětského svazu se řadí mezi země s největším počtem leteckých neštěstí. Podle záznamů Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) byla v roce 2011 v této oblasti nehodovost téměř třikrát vyšší, než je světový průměr. Loni se globálně nehodovost snížila, v Rusku a ve Společenství nezávislých států ale stoupla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám