Hlavní obsah

V Rusku je ekonomické fórum. Jako první dorazili tálibánci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Mezi prvními účastníky mezinárodního ekonomického fóra v Petrohradě jsou zástupci afghánské vlády hnutí Tálibán, píše ruská agentura RIA Novosti. Delegaci tvoří šéf afghánské diplomatické mise v Rusku Jamal Nasir Garwal a Mohammadionas Mossain z afghánské obchodní a průmyslové komory.

Foto: Profimedia.cz

Afghánská delegace na petrohradském ekonomickém fóru

Článek

Malá afghánská delegace prošla pavilony fóra a je připravena jednat s ruskými partnery o dodávkách pšenice, napsala agentura RIA Novosti. Garwal jí řekl, že vláda Tálibánu je „odhodlána rozvíjet ekonomickou spolupráci s Ruskem“ včetně nákupů ropy a plynu.

Server govoritmoskva.ru připomíná, že teroristické hnutí Tálibán je v Rusku zakázáno. Země sice akreditovala afghánského diplomata, vládu Tálibánu Moskva dosud neuznala.

Petrohradské mezinárodní ekonomické fórum se koná od 15. do 18. června. V pátek se bude konat konat plenární zasedání, kterého se tradičně zúčastní ruský prezident Vladimir Putin. Svou účast na akci potvrdilo 69 zemí, vystoupit má přes 500 řečníků, píše server life.ru.

Reklama

Výběr článků

Načítám