Hlavní obsah

V ruské armádě začala rozsáhlá prověrka bojové připravenosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na základě rozkazu ruského prezidenta Vladimira Putina byla v pondělí zahájena neočekávaná prověrka bojové připravenosti u jednotek Centrálního vojenského okruhu. Potrvá do 28. června a její součástí bude přes padesát cvičení na 35 vojenských polygonech, uvedla agentura TASS. Prověřuje se připravenost v oblasti Střední Asie, kde přetrvávají vážné teroristické hrozby.

Foto: Reuters

Rusko zahájilo mohutné manévry (ilustrační foto)

Článek

„Dnes v souladu s rozhodnutím nejvyššího velitele Ozbrojených sil Ruské federace začala náhlá prověrka vojska Centrálního vojenského okruhu,“ řekl ministr obrany Sergej Šojgu. Zahájena byla v šest ráno moskevského času. Kromě jednotek Centrálního vojenského okruhu zahrnuje i část sil Jižního a Východního vojenského okruhu, vybrané výsadkové jednotky a perutě dálkového a transportního letectva.

Šojgu oznámil i náplň prověrky: „Provedou se úkoly posílení ochrany klíčových státních a vojenských objektů, prověří se protivzdušná obrana, potlačení teroristických hrozeb i likvidace nezákonných ozbrojených skupin.“

Zmínil také strategický cíl cvičení: „Toto opatření je zaměřeno na vyhodnocení schopností ozbrojených sil zaručit bezpečnost v oblasti Střední Asie, kde přetrvávají vážné hrozby teroristického charakteru.“

Dalším úkolem je podle ministerstva příprava na plánované velké vojenské manévry Střed 2019. Ty se konají každé čtyři roky a zaměřují se na oblast Střední Asie.

Reklama

Výběr článků

Načítám