Hlavní obsah

V regionu u Paříže se rozhořela válka gangů. Mladí se vraždí kapesními noži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ve francouzském departementu Essonne jižně od Paříže se rozhořela válka tlup mladistvých delikventů. Během necelých 24 hodin byly při pouličních šarvátkách zavražděny dvě děti. Ve městě Saint-Chéron nejprve v pondělí ubodali 14letou dívku, v úterý byl v Boussy-Saint-Antoine o necelých 50 kilometrů dál zabit stejně starý chlapec. Informovaly o tom agentury AFP a AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bitka rivalských gangů ve Francii stála život 14letého chlapceVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Vyhřezl nám tu problém bojůvek mladistvých o teritoria. Nejde nezbytně jen o obce nebo části obcí, ale například jen o sousedství. A nemusí to ani souviset s obchodem s drogami,“ řekla agentuře AFP prokurátorka Caroline Nisandová.

Čtrnáctiletý chlapec v Boussy-Saint-Antoine v úterý podlehl bodným zraněním v oblasti žaludku, které utrpěl při pouliční bitce asi třicítky mladistvých. Další hoch, který při šarvátce utrpěl bodnořezné poranění na krku, byl vrtulníkem transportován do nemocnice, kde bojuje o život. Celkem sedm výtržníků policie pochytala a poslala do vazby.

Už o den dříve zemřela při střetu desítky členů mladistvých gangů v Saint-Chéron 14letá dívka. Policisté zadrželi šest mladistvých ve věku od 13 do 16 let a zajistili také vražednou zbraň – zavírací nůž Opinel.

Do ulic míří četníci

Vraždy spolu podle vyšetřovatelů zřejmě nesouvisí. Bezpečnostní složky přesto do oblasti povolaly posily. Útočníci byli v obou případech dopadeni, žádné bližší informace k jejich věku, motivu nebo identitě ale policie nezveřejnila.

Podle francouzského ministra vnitra Geralda Darmanina budou do ulic pětitisícového Saint-Chéronu nasazeny tři desítky četníků a ve srovnatelně velkém Boussy-Saint-Antoine budou hlídky posíleny o 60 policistů.

Násilí a kriminalita nezletilých uličníků ale netrápí jen zmíněná města, nýbrž celý departement Essonne. Jeho prefekt Eric Jalon proto svolal krizovou schůzku deseti nejpostiženějších obcí a městských aglomerací.

Reklama

Výběr článků

Načítám