Hlavní obsah

V Řecku létají kameny a zápalné lahve, stávku provází násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

V Řecku se ve čtvrtek koná 24hodinová generální stávka proti novému úspornému programu vlády. Centrem Atén procházejí dva průvody stávkujících. Řecká policie použila slzný plyn proti demonstrantům, kteří házeli kameny a zápalné lahve, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Generální stávka v Řecku se zvrtla v potyčky s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Odborové organizace soukromého i státního sektoru protestují proti úspornému balíčku ve výši 13,5 miliardy eur (333,8 miliardy Kč) na roky 2013 a 2014, které požadují poskytovatelé úvěrů Řecku.

Foto: ČTK/AP

Řecká policie zasahuje proti demonstrantům.

Podle agentury DPA zůstaly uzavřeny školy, ministerstva a řada dalších státních institucí. Narušena je z velké části doprava a na devět hodin se ke stávce připojili i řidiči taxíků. V metropoli i dalších městech jsou zavřeny obchody.

Foto: ČTK/AP

Řečtí policisté, na které hodili zápalné láhve.

Čtvrteční 24hodinová generální stávka je již druhá v Řecku za necelý měsíc. V uplynulých třech letech se v zemi odehrály stovky protestů proti úsporným opatřením, z nichž mnohé byly násilné.

Foto: ČTK/AP

Řecký stávkující v potyčce s policisty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám